Det är något mysko med vår relation till Apple

Jag har sedan 20 år tillbaka varit en hängiven Macanvändare. Det är inte en gång som jag har försvarat äpplet mot "obildade" Windowsanvändare. Men hur har de lyckats? Jag menar, just nu sitter jag här och skriver på min sprillans nya MacBook Pro och det är just det köpet som har fått mig att börja reflektera. 
Att vara en trogen MAc-kund är ungefär som att befinna sig bakom järnridån. Jag skall beskriva mitt köp för att ge en bild av hur det kan vara att vara Mackund. Köpet började planeras redan i slutet av januari. Det är då jag tar ett inledande samtal med min macspecialist i butiken. Ja, man måste ha en sådan, som kan berätta vad som är på gång bakom kulisserna. Han får inte mer information än jag, men kan tolka signalerna och befinner sig i informationsflödet. Frågan är: När kommer nästa generation uppgraderade Macar. Jag vill ju inte stå där som ett fån med en nyinköpt gammal Mac när de nya kommer. 
Sedan går jag in på hemsidor som innehåller divierse rykten om vad som händer innan för dörrarna i applefabriken. I slutet av januari fick jag alltså klart för mig att något var på gång. Det var idé att vänta. Nya Macar är på väg.
Jag väntade. I början av april nästan tre månader senare kom äntligen beskedet. De nya Macarna är på väg. Ny väntan. När kommer de till butik? Väntan, ingen vet alla spekulerar.
I slutet av april nu landade några exemplar i butiken på Västra Hamngatan men de tog slut direkt. Beställa och vänta, vänta, vänta. I fredags den 7 maj fick jag beskedet "Din Mac finns att hämta på Västra Hamngatan". Drygt 4 månader senare står jag så äntligen i butiken och kan hämta ut min Mac. Känslan är ungefär som på gamla Sovjettiden när brödkön ringlade sig lång man kommer fram och får sista brödet i hyllan. 

Trots detta väntande, denna osäkerhet och  känslan av att vara totalt i händerna på min leverantör, betalar jag dyra pengar för en dator, med endast 60 dagars support, utan sladdar i förpackningen, som kommer 100 dagar efter mitt köpbeslut och jag gör det med glädje. VAD HAR DOM GJORT MED MIG?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0